Uppdrag 3

Gång på gång landar sms och chattmeddelanden – ”du är ful”, ”vilka fruktansvärda kläder du har”, ”håll dig undan!” Oron stiger, varje dag känns allt mer mörk. Sätten att försöka komma undan all skitkastning – mobbing blir svårare och svårare. Nu får det vara nog! Droppen blev utfrysningen vid lunchen i skolmatsalen.

Handflatan fylls med de tabletter Alvedon som mamman köpt mot huvudvärk. Till det några av mammans sömntabletter och resten av mammans Citalopram – mediciner hon fått för att orka med vardagen.

Så ett sista sms till de få vänner, er, hon trodde hon hade kvar. När ni hittar henne inne på en av skolans toaletter är hon fortfarande vaken men verkar lite slö. Efter en kvart svarar hon inte längre.

– Hur tar ni hand om klasskamraten? Svara kortfattat i textfältet.

– Finns det något ni skulle kunna göra för att dämpa effekten av medicinerna klasskamraten har tagit? Svara kortfattat i textfältet.

– Har ni något antimobbningsprogram på er skola? Svara i textfältet med länk till texten eller bifoga som pdf-fil om sådan finns.

– Kom tillsammans fram till tre ledord eller tre korta meningar som kan hjälpa er minska mobbning i er klass och på er skola. Skapa en poster/affisch som bifogas som pdf-fil. Klassen bör på något sätt finnas med i layouten. Dölj ansikten om det inte får visas offentligt. Försök tänk på de här orden resten av terminen!

Camp Blåljus

* anger obligatoriska fält

Tillåtna filtyper: doc,docx,pdf,txt,gif,jpg,jpeg,png,ppt.
Max filstorlek: 5mb.