Deltagare 2018

Deltagande klasser 2018

Floby skola8BFalköping
Gudhemsskolan8Falköping
Gustaf Dahlen skolan8AFalköping
Gustaf Dahlen skolan8BFalköping
Kinnarpsskolan8AFalköping
Kinnarpsskolan8BFalköping
Centralskolan8AGrästorp
Gullstensskolan8BGullspång
Rudenschöldsskolan8B1Lidköping
Rudenschöldsskolan8C1Lidköping
Rudenschöldsskolan8C2Lidköping
Rudenschöldsskolan8D1Lidköping
Rudenschöldsskolan8D2Lidköping
Tunaholmsskolan8AMariestad
Tunaholmsskolan8BMariestad
Tunaholmsskolan8CMariestad
Tunaholmsskolan8DMariestad
Viktoriaskolan8 OSkara
Viktoriaskolan8y-1Skara
Vasaskolan8 Alfa2Skövde
Vasaskolan8 Delta2Skövde
Vasaskolan8A1Skövde
Vasaskolan8D1Skövde
Nyboskolan8B3Tibro
Forsenskolan8ATidaholm
Forsenskolan8BTidaholm
Forsenskolan8CTidaholm
Hökensåsskolan8ETidaholm
Hökensåsskolan8FTidaholm

29 klasser anmäla till Camp Blåljus 2018

När anmälningstiden för årets Camp Blåljus gått ut är det 29 klasser som anmält sig till årets tävling.

Under tidigare år har klasserna fått göra en film utifrån olika teman, t.ex ”Hur säger som helst” eller ”Våga agera”. Men i årets tävling fick klasserna i stället tre uppdrag som man skulle genomföra under två veckor.

  • Brand
    Klassen ska ta reda på vilka risker har ni på sin skola vad gäller brand? Det gäller att presentera tre risker och ge förslag på åtgärder där brand kan förhindras.
  • Sjukvård
    Klassen ska beskriva hur man tar hand om en klasskamrat som man hittat livlös på toaletten efter ett självmordsförsök med tabletter, samt om man har något antimobbningsprogram på skolan.
  • Trafik
    Klassen ska ta reda på vilka konsekvenser det kan få om man kör alkohol eller narkotika påverkad och blir stoppad av polis och vilka konsekvenser det kan få om man vållar en olycka när man är påverkad av alkohol eller narkotika.

– Barn och ungdomar utsätts för många risker i sin vardag. Vi som dagligen arbetar med olyckor, brott och försäkringsfrågor anser att det är viktigt att ungdomar ges en realistisk syn på sin egen sårbarhet och får en tilltro till den egna förmågan att förebygga och hantera olyckor och brott, säger Pontus Blom, tävlingsledare från Länsförsäkringar Skaraborg.

Vinnarklassen får en resa till Liseberg
Camp Blåljus består av två delar. Dels kvalificeringstävlingen, som just avslutats. Därefter ska en tävlingsjury utse tolv finalklasser till finalen, som i år äger rum den 16 maj i Frejahallen, Falköping. Finalen genomförs i form av en tävling liknande ”Fångarna på fortet” med 12 stationer där klassen på olika sätt hanterar olycksrisker. Förstapris är en resa till Liseberg, andra pris inträde på Skara Sommarland och tredje pris inträde på Arena Skövde. Samtliga priser gäller hela klassen.